In English  Liinailu koiraperheessä

Liinailu koiraperheessä

Monet ison koiran omistajat tuskailevat jo odotusaikana tulevaa ruljanssia koiran (tai koirien) ja vaunujen kanssa. Lenkille lähdöt saattavatkin olla yhtä suurta sirkusta, etenkin kerrostalossa. Asunnon ovesta ulos pääseminen, hissiin ahtautuminen ja painavasta ulko-ovesta selviäminen käyvät työstä. Ulkona vaaratilanne seuraa toistaan. Vilkas koira säntää hajun, oravan tai toisen koiran perään, vaunut ovat kaatua ojaan tai talutin kiertyy pyörän akselin ympärille kesken tienylitystä. Puhumattakaan ahtautumisesta täpötäyteen bussiin vaunujen ja koiran kanssa; siitä saisi Stephen King hyvät ainekset kauhuromaaniinsa.

Mikä siis avuksi ellei kantoliina! Olet vapaa menemään minne vain koirasi kanssa. Metsälenkit eivät ole enää menneen talven lumia, koira pääsee toteuttamaan itseään pusikoissa ja sinä nouset kantojen ja kallioiden yli kuin vettä vaan. Liikkuminen ja liikkeelle lähteminen eivät enää vaadi mahdottomia suorituksia. Jos koiran treenaus kiinnostaa (esim. haku, jälki, agility), niin liinailu mahdollistaa harrastuksen jatkumisen vauvankin kanssa.

Eläinlääkärikäynti sujuu helposti kiepsauttamalla vauva liinalla selkään: esimerkiksi lonkkaristin voit tehdä ensin eteen ja sitten kiepauttaa kätesi alitse selkään. Ja jos lenkillä sattuu vastaan köpöttelemään yksinäinen irtokoira, sekin on helppo pyydystää mukaan liinalla!

Petra-Paula; Lotta-Marian (04/02) ja Linan (4/05) mamma ja Nando-koiran (06/96) emo

Sivusto on toteutettu SiteRunner-sivustotyökalulla