In English 

Kantovälinepankin käyttöohjeet

Kuvien tallennus edellyttää rekisteröitymistä. Kantovälinepankin etusivulla olevasta Lisää kuva -linkistä pääset sekä rekisteröitymiseen että kirjautumaan sisään. Kantovälinepankissa toimivat samat tunnukset kuin keskustelupalstalla, joten jos olet jo rekisteröitynyt keskustelupalstalle, voit kirjautua sisään kyseisillä tunnuksella. Jos sinulla ei vielä ole tunnusta, saat sen klikkaamalla Rekisteröidy-linkkiä.

REKISTERÖITYMINEN

Rekisteröityessäsi tähdellä merkityt tiedot ovat pakollisia. Näitä ovat käyttäjätunnus, jolla kirjaudut sisään palstalle, nimimerkki jolla esiinnyt palstalla, sähköpostiosoite johon varmistusviesti rekisteröitymisestä ja kirjautumiseen tarvittava salasana lähetetään sekä etu- ja sukunimi.

Rekisteröimäsi käyttäjätunnus ja salasana toimivat sekä keskustelupalstalla että kantovälinepankissa.

Vanhojen sivujen kuvapankin tunnukset on siirretty uusille sivuille, joten vanhojen käyttäjien ei tarvitse rekisteröityä uudelleen.

KÄYTTÖ

Sisään kirjautuminen

Kantovälinepankin etusivulla olevasta Lisää kuva -linkistä pääset kirjautumaan sisään.


Unohtunut käyttäjätunnus tai salasana

Sisäänkirjautumissivun oikeassa ylälaidassa on laatikko jossa lukee unohditko salasanasi. Klikkaamalla linkkiä pääset tilaamaan salasanasi ja käyttäjätunnuksesi sähköpostiosoitteeseesi. Muistathan käyttää samaa osoitetta, jota käytit rekisteröidessäsi tunnuksen.


Kirjautumisesta kantovälinepankki siirtyy automaattisesti Kuvan lisääminen -ruutuun.

Valitse ensin Ryhmä-kohdassa tippuvalikosta minkä liinan tai kantorepun kuvan haluat tallentaa. Mikäli et löydä oikeaa ryhmää, ota yhteyttä ylläpitoon. Kantovälinepankista pitäisi löytyä oma ryhmänsä kaikille Suomessa myytäville liinoille ja repuille, ulkomailta tilattuja varten löytyy Erikoisuudet-ryhmä.

Materiaalin otsikoksi kannattaa antaa ko. kuosin nimi. Näin mahdollistetaan se että haku-toiminnon avulla voi etsiä haluamiaan kuoseja vaikka uudessa kantovälinepankissa ei kuvia enää olekaan jaoteltu kuoseittain.

Sen jälkeen on kuvatekstikenttä. Kuvatekstiin olisi hyvä kirjoittaa esim. käytetty sidonta ja liinan pituus. Myös kannettavan ikä olisi kiva olla näkyvissä.

Seuraavana kohtana on varsinainen kuvan lisäys -kenttä. Browse-napista pääset selaamaan kotikoneesi hakemistoja ja etsimään lisättävän kuvan sieltä. Kun olet löytänyt oikean kuvan, klikkaa kuvan nimeä siirtääksesi sen Tiedostonimi-kohtaan ja paina Avaa-nappia. Jos muistat polun suoraan oikeaan hakemistoon ja kuvan nimen, niin voit toki kirjoittaa sen suoraan annettuun tilaan.

Paina tämän jälkeen Tallenna tiedot -nappia, ja kuva siirtyy kantovälinepankkiin. Vihreä oikein merkki ja Tiedot tallennettu -teksti sivun ylälaidassa kertovat että siirto on sujunut oikein.

Halutessasi pääset muokkaamaan kuvaa tai lisäämään uuden kuvan.

Sivun alaosassa Omat kuvat -otsikon alla näet kaikki omalla tunnuksellasi lisätyt kuvat. Klikkaamalla pikkukuvaa avaat kuvan kantovälinepankissa, muokkaa-kohdasta pääset muokkaamaan kuvan tietoja ja poista-kohdasta saat poistettua kuvan.


Uloskirjautuminen tapahtuu otsikon alta Kirjaudu ulos -linkistä.


Apua kantovälinepankin käyttöön liittyvissä ongelmissa saat mailaamalla osoitteeseen kantoliinakanava@kopteri.net

Sivusto on toteutettu SiteRunner-sivustotyökalulla