In English  Selkäreppu

Selkäreppu

Selkäreppu

Kuvallinen sidontaohje

Suositusikä: noin 3-4 kk alkaen

Liinan minimipituus: noin 3,2 m (koko 3)

Sopii erityisen hyvin: kudotuille liinoille

Ohje: Levitä liina pöydälle, sohvalle, penkille tms. ja aseta lapsi istumaan levitetyn liinan keskikohdalle. Lapsen jalkojen tulee olla leveässä haara-asennossa ja liinan hyvin pepun alla. Peruuta lapsen eteen, nojaudu taaksepäin, ota liinanpäistä kiinni ja kiristä lapsi niiden avulla selkääsi. Voit myös pitää liinanpäitä toisella kädelläsi ja auttaa toisella kädellä lapsen selästä/pyllystä työntämällä. Kun lapsi on selässäsi, koeta pysyä selkä mahdollisimman alhaalla, 90 asteen kulmassa. Vie liinan päät kuten repunolkaimet taakse, lapsen pyllyn alle, ja solmi ne sinne, tai tuo ne etupuolelle lapsen jalkojen ali ja tee solmu eteen. Pienemmän vauvan jalat voi jättää repun sisälle pussiin.

Toinen vaihtoehto on nostaa seisova lapsi selkään maasta tai jonkin korokkeen päältä. Tätä ns. "heilauta perunasäkki selkään" metodia on käytetty sidonnan kuvallisissa ohjeissa.

+ nopea, kätevä ja oikein tehtynä tukeva

- jos liinan sitoo lapsen pepun alle niin, ettei liina muodosta ristiä, voi pussi luiskahtaa lapsen pepun alta ylös selkää pitkin
- yläreunan kiristys voi olla hankalaa
- repputyyliset olkaimet voivat painaa hartioita

Sivusto on toteutettu SiteRunner-sivustotyökalulla