In English  Kantoliinakanava

Mikä ihmeen Kantoliinakanava

 Bettina Lindblom perusti Kantoliinakanavan alkuvuodesta 2002. Sana uudesta listasta levisi mm. imetystukilistan kautta ja jo kesällä Kanavalla oli noin 50 jäsentä, joukossa sekä konkareita ja aloittelijoita. Alusta saakka Kanava on tarjonnut käytännön apua liinasolmuihin; aina on ollut joku joka on osannut neuvoa selkäsidonnan vaihe vaiheelta tai kuinka lasta otetaan jaloista kiinni ja humpsautetaan rengasliinan kengurupussiin.

Pikkuhiljaa Kanavan väkimäärä kasvoi, ja nyt (2/07) se on jo jättiläisen mitoissa yli 1700 jäsenellään. Kanavan perusajatus elää yhä, siellä tarjotaan liinatukea, annetaan vinkkejä ja vertaillaan liinoja ja kantokokemuksia. Alusta saakka mukana olleet osaavat varmaan unissaankin vastata siihen kaikkein yleisimpään kysymykseen, joka alkaa näin: "Hei, olen xx pitkä ja painan xx kiloa, kuinka pitkä liina minulle sopisi?" Vai olisiko yleisin sittenkin "Apua, olen eksynyt liinaviidakkoon, mikä liina minun kannattaisi ostaa?" Tähän on muuten olemassa vakiovastaus, joka selviää viimeistään kysymällä Kantoliinakanavalla, ellet löydä vastausta näiltä sivuilta...

Kanavalla kuulee myös paljon liikuttavia ja hauskoja tarinoita arjesta ja juhlasta, pääosassa kannetut lapset ja kantajavanhemmat. Monta suloista kannetun vauvan päälaelle annettua suukkoa on viesteissä kuvailtu. Välillä purnataan ja vertaillaan sukulaisten ja ohikulkijoiden kommentteja ja tietenkin ihastellaan liinoja...kantoliinailu kun on monelle harrastus joka vie mukanaan.

Kanavalaiset ovat paitsi puuhanneet näitä sivuja, tilanneet omalla logolla ja tekstillä Kantoliina -lapsi lähelläni koristeltuja vaatteita: anorakkeja, t-paitoja, housuja sekä rintanappeja. Kantamisen innoittamien lapsenhoitokeskustelujen myötä Kanavalaiset ovat perustaneet myös off topic/ohi teeman -listoja, jolla jatketaan muita kuin kantamiseen suoranaisesti liittyviä keskusteluja.

Sivusto on toteutettu SiteRunner-sivustotyökalulla